Choroba wieńcowa

Utłuc razem ze skorupkami 7 orzechów włoskich, dodać dwie przekrojone na pół cebule (z łupinami), 4 łyżki pączków sosnowych, 4 gniazda nasienne z owoców pigwy, 2 korzenie lukrecji, 1 łyżeczkę języcznika zwyczajnego, łyżeczkę babki szerokolistnej, łyżeczkę podbiału, łyżeczkę siemienia lnianego, łyżeczkę anyżku, 10 goździków, wszystkie składniki włożyć do garnka, zalać 2 litrami wody i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Następnie dodać 250 g miodu oraz 250 g cukru i gotować jeszcze przez 10 minut. Wywar przecedzić przez cienkie płótno. Zażywać 6 razy dziennie po łyżce stołowej na 10 minut przed jedzeniem i po upływie dwu godzin po jedzeniu.
Leczenie nadciśnienia Składniki: 1/2 kg miodu lekko podgrzanego, 100 g łuskanych orzechów włoskich, 20 zielonych liści pelargonii, 20 listków bodziszka, 20 migdałów, 4 cytryny, 12 g kropli walerianowych, 12 g kropli z kwiatów głogu, 1 łyżka sproszkowanego cynamonu. Przygotowanie: orzechy, migdały, liście pelargonii i bodziszka utłuc na miazgę, cytryny przekroić na pół, usunąć pestki i zemleć razem ze skórką w maszynce do mięsa. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać. Sposób użycia: łyżka 3 razy dziennie na 20 minut przed jedzeniem.

admin

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

error: Content is protected !!