Syrop pomocny w leczeniu serca

200 g soku z aloesu, 200 g miodu, 200 g czerwonego wytrawnego wina i 20 goździków gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę, przecedzić i odstawić w chłodne miejsce. Zażywać po 1 łyżce stołowej 20 minut przed jedzeniem. Leczenie marskości wątroby 200 g soku z aloesu, 1 litr czerwonego wytrawnego wina, 1 kg miodu, 50 g świeżych korzeni bzu, 50 g korzeni bukwicy zwyczajnej, 50 g korzeni cykorii podróżnika gotować przez 1 godzinę na wolnym ogniu. Gorący wywar przecedzić przez płótno, wycisnąć i przechowywać w chłodnym miejscu. Zażywać 3 razy dziennie po łyżce stołowej 20 minut przed jedzeniem. Leczenie epilepsji 300 g miodu, 300 g czerwonego wytrawnego wina, 150 g soku z aloesu, 50 g korzeni bukwicy zwyczajnej, 1 łyżka utłuczonego prosa, 50 g liści babki szerokolistnej, 50 g liści tymianku, 50 g liści serdecznika pospolitego gotować z dodatkiem wody na małym ogniu przez 1 godzinę. Po ostygnięciu przecedzić przez płótno. Przechowywać w lodówce. Zażywać 3 razy dziennie po łyżce stołowej 20 minut przed jedzeniem. Leczenie trądziku 600 g miodu, 600 g czerwonego wytrawnego wina, 200 g soku z aloesu, 50 g korzeni pokrzywy, 50 g korzeni łopianu gotować z dodatkiem wody na małym ogniu przez godzinę. Po ostygnięciu przecedzić przez płótno i wycisnąć. Zażywać 3 razy dziennie po 1 łyżce 20 minut przed jedzeniem.

admin

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

error: Content is protected !!